Sommarskola 2018

ANSÖK NU!

Sommarskola i Kista för dig som är 13 – 19 år – vi skapar en interaktiv oas i Grönlandsparken med digital teknik och musik

Den 7 – 18 augusti kan du vara med om en unik sommarskola där vi så mycket som vädret tillåter arbetar ute i Grönlandsparken i korsningen Kistagången och Grönlandsgången. Där kommer många aktiviteter göra parken till en interaktiv oas och du får chansen att vara med och utveckla idéer som kombinerar musik och digital teknik.

Du behöver inte ha några förkunskaper om digital teknik eller elektronik. Inicio som organiserar sommarskolan arbetar med ett nätverk av mentorer som är studenter på KTH, Kungliga Tekniska Högskolan. Om du är nyfiken på teknik, vill lära dig nya saker och gillar musik så är det en fördel.

Den första dagen lär vi känna varandra och har en idéworkshop för att komma fram till vad ni skulle vilja bygga som en kul applikation för parken. Sedan använder vi material, redskap och maskiner i Kista Mentorspace för att se vad som är möjligt att göra och vad som krävs för att det ska fungera, t ex att styra fontänerna i parken med hjälp av musik.

Sommarskolan är gratis tack vare ett generöst anslag från Kista Rinkeby stadsdelsförvaltning.

Vi är glada för sponsring av Glad Stad som lovat att det finns mat och dryck för alla som deltar i sommarskolan. Inicio samarbetar med Kista bibliotek t ex om digital kompetens och hur man kan förhålla sig till exempel integritet på nätet, källkritik och fake news. De finns till hands om vi behöver ta reda på mer kunskap eller behöver använda i-pads eller datorer för våra projekt.

Var: Samling varje morgon i Kista Mentorspace, Kistagången 16

När: Vardagar 7 – 17 augusti mellan kl. 09.30 – 15.30 och presentation den 18 augusti

Hur: Fyll i en ansökan med uppgifter om ditt namn, ålder, e-postadress och mobilnummer samt kontaktuppgifter till en vårdnadshavare.

Ansöka

Du får gärna berätta lite mer om dig själv och varför du vill vara med på sommarskolan. Om du har frågor om sommarskolan eller om Inicio är du välkommen att skicka epost till  hey@meetinicio.org eller ring till Mikaela Illanes, CEO Inicio, +46 70 720 22 91